Christoforus Kinderopvang zoekt voor al haar locaties ouders die willen deelnemen in de oudercommissie.

Doel van de oudercommissie

Het doel van de oudercommissie is om in samenwerking met Christoforus Kinderopvang de kwaliteit van de opvang te behouden en te verbeteren. De oudercommissie onderhoudt daarnaast contact met de ouders. 

Wat doet een oudercommissie

Elke ouder die een kind op het kinderdagverblijf, de peutergroep of de buitenschoolse opvang heeft, kan in de oudercommissie van de betreffende locatie plaatsnemen. De oudercommissie vertegenwoordigt alle ouders van de kinderen die op de betreffende locatie worden opgevangen.

De oudercommissie adviseert Christoforus Kinderopvang gevraagd en ongevraagd over de adviesonderwerpen die in de Wet Kinderopvang staan.

De oudercommissie heeft o.a. adviesrecht over:

  • De uitvoering van het kwaliteitsbeleid, in het bijzonder het pedagogisch beleid
  • Het algemeen beleid op gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid
  • De openingstijden
  • Vaststelling en wijziging van de klachtenregeling
  • Tarieven van de kinderopvang

Praktisch gezien houdt het in dat je vergaderingen bijwoont van de oudercommissie. Daarnaast zorg je dat ouders actief betrokken zijn bij de kinderopvang d.m.v. bijvoorbeeld het organiseren van een ouderavond of een schrijven in de maandelijkse nieuwsbrief.

Deelnemen

Ouders die deel willen nemen aan de oudercommissie kunnen de ‘basistraining voor oudercommissies’ volgen. Deze training wordt gegeven via BOINK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang).

Mocht je enthousiast zijn en graag willen meedenken over de organisatie, meld je dan aan bij:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Uitgelicht archief

"Kinderen hebben meer behoefte aan voorbeelden dan aan kritiek / Les enfants ont plus besoin de modèles que de critiques."

Joseph Joubert, Franse schrijver