398 buitenbeer cropped

buitenbeer

Contact

Texandrilaan 30
7312 HR Apeldoorn
 
Voor rondleidingen kunt u bellen naar:             06 41723896
 
Voor overige informatie kunt u mailen naar administratie@christoforuskinderopvang.nl of bellen naar 06 11441536.

Peutergroep De Buitenbeer

Voor kinderen van ongeveer 2,5 tot 4 jaar bieden wij van maandag- tot en met donderdagochtend een ochtendprogramma met afwisseling van gezamelijke activiteiten en vrij spel aan. Een groep bestaat uit maximaal 8 kinderen. De ochtenden hebben een vaste indeling, waardoor een ritmisch karakter ontstaat. Rust en activiteit worden afgewisseld, hetgeen houvast en vertrouwen geeft. De jaarfeesten lopen als een rode draad door het jaar heen. Iedere ochtend bakken wij zelf broodjes met biologische ingrediƫnten.

Vrij spel is een belangrijke factor in onze peuteropvang. Het spel wat hier bedoelt wordt, komt vanuit het innerlijke van het kind. Het is een eerste levensbehoefte. Het kind gebruikt de omgeving en wat daarin aanwezig is om zich de wereld eigen te maken, om de wereld te leren kennen. Als je goed kijkt naar het spel van een kind, vertelt het heel veel over hoe het met hem gaat, hoe hij zich voelt en hoe het met zijn ontwikkeling gaat.

Voor meer informatie over onze peuteropvang, zie het informatieboekje. Voor meer achtergrondinformatie over onze werkwijze op de peutergroep zie "onze visie". 

Klik hier voor onze laatste inspectierapporten